Galerie 2015 - Katalánsko

1. výprava do španělského Katalánska, ráje gastronomie a umění. Povečeřeli jsme 39 chodů v 2* michelinské restauraci, navštívili nejvýznamnější vinařství historického regionu Ampurdán, prohlédli jsme si muzeum Salvadora Dalího ve Figueres, zažili jsme pořádnou baskickou hostinu, ochutnali mořský plankton při “fine dining”, degustovali rýže a nejlepší šunku z černých vepřů, byli jsme na trhu, v nejstarších barcelonských delikatesách i v celosvětově proslulé cukrárně. Ochutnali jsme domácí foie gras, pravý baskický cider či nejvyhlášenější barcelonské koblížky. Snídali jsme u moře v malé rybářské vesničce i na střeše s výhledem na celou Barcelonu. 4 města za 5 dní!
 
Degustace nejlepší iberské šunky s odborným výkladem Ochutnávka vybraných katalánských rýží – s mořskými plody, s králíkem a šneky, vegetariánské a v sépiovém inkoustu s alioli



 
Ústřice v neobvyklém skupenství s mořským planktonem Baskické hody při oslavách Santa Creu v městečku Figueres



 
Tradiční katalánské "lidské věže" Museum zakladatele surrealismu – Salvadora Dalího



 
Ke gastronomii patří samozřejmě i víno a katalánská oblast Ampurdán je jím vyhlášena – prohlídka vinic, vinných sklípků, odborná degustace Hrad ze XIV. st. skrýval mnohá překvapení včetně "hobbitího příbytku" (nebo raději "místa přípitku"?)



 
Jedna z nejpozoruhodnějších knihoven Katalánska – více než 80.000 děl včetně 1.000 různých vydání Don Quijota či obří knihy z ovčích kůží Výlet do historické vesničky Perelada – nejen za gastronomií



 
Téma 39ti chodové degustace: Zeleninová zahrádka, hluboký les a mořské dno Ledová ruka chefa Paca Péreze



 
Kde končí gastronomie a začíná alchymie... Zažili jsme i nádech Asie – mnoho významných katalánských šéfkuchařů se v ní inspiruje



 
2* restaurace v jedné zapadlé rybářské vesničce u francouzských hranic Chobotnice na grilu po baskickém způsobu



 
 
Alchymie v Mandarinu  



 



 
Nepijeme proto, abychom upadli, ale abychom se povznesli.
Perské přísloví
Top