Mňam Tour

Nekonečná kulinářská „odyssea“ stále pokračuje a my s Vámi nepřetržitě sdílíme naše týdenní „úlovky“ v Čechách i za hranicemi! Jsou to naše osobní zážitky z nevšedních restaurací, lokálních trhů, nočních barů, cukráren, kaváren i jen tak z ulice. Kdo ví, jestli se právě Vy nedáte zlákat a nepojedete si to s námi nakonec zažít na vlastní kůži!

15.1. - 28.2. 2017 proběhne VIII. ročník Grand Restaurant Festivalu po celé ČR! Kupte vašim milým originální dárek!!!


Máte chuť? - Napište na anna@grand-restaurant.cz

 
MnamTour Mnam Tour
Grand Restaurant
28. 04. 2017

Také často hledáte "tu správnou" vázu? - Udělejte si vlastní a ještě při tom recyklujte a chraňte planetu!

Grand Restaurant
25. 04. 2017
Prague Food Festival představí i řadu delikates! Šnečí pochoutky, husí játra, pralinky a nevšední druhy čokolád, hummus princess, italskou zmrzlinu, žitné dobroty, tradiční i netradiční sýry a paštiky, orientální oříšky a sušené ovoce... Tak už máte vstupenku? / Prague Food Festival - gastronomic event of the year! Have you bought your ticket already?
Grand Restaurant
25. 04. 2017
Vivat Hoffmeisterům v umění i v gastronomii.
Grand Restaurant
21. 04. 2017

Z odpadu umělecké dílo! Kreativní Katalánci vytvořili v zapadlé rybářské restauraci dekoraci na stůl z prázdných lastur a korků od vína. Voilà!

Grand Restaurant
19. 04. 2017
Oči, barva žáber a pevnost kůže vám prozradí zda je ryba čerstvá.
Grand Restaurant
13. 04. 2017

Na plakátu stojí: "Přemýšlejte o tom, co nakupujte. Vařte s láskou. Používejte méně mouky a masa. Jezte lokálně. Servírujte tak akorát. Zpracujte zbytky."

Grand Restaurant
07. 04. 2017

Strop židovského muzea moderního umění v San Franciscu zdobí desítky glóbusů z druhé ruky a použitých hraček. Není nad to dát věcem "nový život"...

Grand Restaurant
04. 04. 2017
Jaro je tady. Kytky jsou v truhlíku a rukola, petržel, libeček, polníček, pažitka - vše se "dere" ze záhonu ke slunci!
Grand Restaurant
01. 04. 2017
Motto: “Nejezte, nepijte ani nežijte blbě!” 26.5 Pátek 12-21h 27.5 Sobota 12-21h 28.5 Neděle 12-19h Jeden z největších food festivalů v naší zemi. Špičkové restaurace, osvěžující nápoje, nevšední delikatesy, cooking show, workshopy, hudba a další části bohatého programu. RESTAURACE - goo.gl/h3p5dJ Letos jsme si s výběrem restaurací dali opravdu záležet. Můžete se těšit na kuchyni indickou, francouzskou, italskou, karibskou, středozemní, fusion, asijskou, kreolskou i českou. Chybět nebudou ani vegetariánské speciality. Všechny pokrmy budou připraveny z výběrových a čerstvých surovin. ANGUSFARM AUREOLE FUSION RESTAURANT & LOUNGE BELLEVUE ETNOSVĚT GAO DEN CHATEAU MCELY, PIANO NOBILE RISTORANTE IL GIARDINO, NH PRAGUE CITY KOBE LA BODEGUITA DEL MEDIO LE GRILL, THE GRAND MARK PRAGUE MIRELLIE MONARCHIE NOSTRESS PROLOG BAR SPICES RESTAURANT & BAR, MANDARIN ORIENTAL U EMY DESTINNOVÉ V ZÁTIŠÍ NÁPOJE - goo.gl/0MPAhZ Vedle prvotřídních koktejlů, lahodných vín a osvěžujícího piva si pochutnáte i na vynikající kávě a luxusních značkách minerálních a pramenitých vod. DELIKATESY - goo.gl/v318c0 Čokoládové pralinky, husí játra, párování vína s čokoládou, hlemýždi na několik způsobů, italské sýry, lahodné paštiky, domácí hummus či řemeslně vyráběná zmrzlina, to vše si pro vás připraví stánky s delikatesami. PROGRAM: Bohatý program nabídne barokní kuchyni v Czech Specials, školu vaření s Apetitem, cooking show na stánku Kenwood a Hotpoint, workshopy v Etnosvětě a Spices Restaurant & Bar, přednášky o zdravé stravě, soutěž čepování piva s pivovary Lobkowicz, skvělou hudbu v Prolog Baru a v La Bodequita del Medio nebo dětský koutek. Dopřejte si chvilku pohody v doprovodu dobrého jídla a pití ve Vyšehradských sadech! Vstupenky: - Předprodej za 450Kč na goo.gl/YqwrMg - Na místě za 550Kč Podrobné informace o všech účastnících, partnerech a programu najdete na www.praguefoodfestival.cz/uvodni-strana
Grand Restaurant
31. 03. 2017

Podporujte podniky, které myslí na naši planetu. Rozhodnutí je jen na vás!

Grand Restaurant
28. 03. 2017
Parkoviště pro lázeňské konvičky hostů v Marianských Lázních. Z hlediska gastronomického jde jen o to zvolit ten správný pramen.
Grand Restaurant
25. 03. 2017

Smažené rýžové arancini, jejichž základem je šafránové rizoto se "zbytky z kuchyně" a alioli. Ořezy z mrkve, zbytky hub a cibule... voilà - dokonalé amuse bouche!

Grand Restaurant
21. 03. 2017
Předposlední langoš v roce 1968 na Balatonu, posledni před týdnem na Štrbskem plesu. Domácí, ručně hnětený -skvělý!
Grand Restaurant
16. 03. 2017

Povadlá zelenina se vždy dá rozmixovat spolu s cizrnou a dostanete tak úžasný hummus. Zbytek "odkrojků" můžete přidat například k vařeným fazolím, pomačkat a usmažit lahodné "kofty". Doplníte čerstvým salátem a o oběd je postaráno!

Grand Restaurant
14. 03. 2017
Pirohy plněné "zemiakovou" kaší, zalité bryndzou a sypané popraženou slaninkou...i trocha čerstvé pažitky potěší. Dietka chudých - chuťová bomba!
Grand Restaurant
10. 03. 2017

V karibské džungli se pije 100% dešťová voda. Okysličená, bez chloru a škodlivin. Vše co hledáme, nalezneme v přírodě.

Grand Restaurant
07. 03. 2017
Zlaté italské ručičky...hned vše lépe chutná!
Grand Restaurant
04. 03. 2017

Věděli jste, že mangold se dá využít mnoha způsoby aniž byste jakoukoliv jeho část vyhodili? Stopky můžete třeba obalit v tempuře a z lístků zase udělat domácí pesto!

Grand Restaurant
28. 02. 2017
I zvířata musí jíst! Na tuhle díru se skrytými larvami musel ťukat hodně ostrý zobák. Pec pod Sněžkou.
Grand Restaurant
26. 02. 2017
Jaké jsou žhavé gastronomické trendy pro rok 2017? 1) TRANSPARENTNOST – Zákazník o sebe více pečuje a chce přesně vědět z čeho se produkt, který kupuje skládá, jakými procesy prošel a odkud pochází. 2) TISKÁRNA NA JÍDLO – Již jsme o tom psali ve včerejším článku – rozjíždí se trend naprogramovaných mašin doslova tisknoucích pokrmy ve 3D. 3) NÁKUPY ON-LINE – Tento rok pravděpodobně zažije nákup potravin po internetu, objednávky dovozu jídla domů atd. svůj vrchol 4) RESTAURACE SE ZAMĚŘENÍM POUZE NA JEDINOU INGREDIENCI – Konzervy, zrající masa, vejce, avokádo – už nyní jsou jich spousty! 5) „REINKARNACE“ SUROVIN – Znovu se začnou užívat „zapomenuté“ suroviny jako např. kurkuma či zázvor 6) BOOM MÁLO ZNÁMÝCH KUCHYNÍ – Lidé jsou čím dál odvážnější a zvídavější, proto na trh pronikají kuchyně jako korejská, africká či filipínská 7) SPOLEČNÁ MENU – Gastronauti rádi ochutnávají mezi sebou, stolování je společenskou záležitostí a zároveň je zajímá ochutnat toho co nejvíce – trendem je tedy objednávat více pokrmů po malých porcích a podělit se o ně 8) VŠE JE JEDLÉ – Již se nezpracovávají pouze exkluzivní ingredience, naopak, kuchaři jsou kreativní, vracejí se k tradicím, zkouší nové suroviny, i ty zdánlivě „nepoužitelné“. „Taste waste“ vládne světem!


 
Čisté svědomí činí člověka šťastným a spokojeným, ale plný žaludek to dokáže stejně tak dobře, a to levněji a snadněji.
Jerome Klapka Jerome
Top