Mňam Tour

Nekonečná kulinářská „odyssea“ stále pokračuje a my s Vámi nepřetržitě sdílíme naše týdenní „úlovky“ v Čechách i za hranicemi! Jsou to naše osobní zážitky z nevšedních restaurací, lokálních trhů, nočních barů, cukráren, kaváren i jen tak z ulice. Kdo ví, jestli se právě Vy nedáte zlákat a nepojedete si to s námi nakonec zažít na vlastní kůži!

15.1. - 28.2. 2017 proběhne VIII. ročník Grand Restaurant Festivalu po celé ČR! Kupte vašim milým originální dárek!!!


Máte chuť? - Napište na anna@grand-restaurant.cz

 
MnamTour Mnam Tour
Grand Restaurant
11. 11. 2016

Pražské nábřeží zdobí obří fotky pokroucené, neforemné, křivé zeleniny, která byla vyřazena ze supermarketů kvůli nesplňujícím estetickým podmínkám. No není nádherná?

Grand Restaurant
08. 11. 2016
Zabíjačka přímo na Kulaťáku (Praha 6)? Tomu říkám nápad!
Grand Restaurant
04. 11. 2016

Rybí hlavy, potrhaný losos, játra z mořského ďasa, rybí kosti a kůže... Dokonalý základ pro "wasted bouillabaisse"!

Grand Restaurant
01. 11. 2016
Kterou krevetu si vybrat? No přece tu čerstvou !
Grand Restaurant
27. 10. 2016

Stylová taška z použitých novin, která navíc poslouží dobré věci, je k mání v obchůdku Jeden svět na pražských Vinohradech.

Grand Restaurant
26. 10. 2016

Pro někoho Dušičky, pro jiného Halloween. Každopádně, teplá dýňová polévka s trochou chilli rozhodně v tomto chmurném počasí nikoho neurazí...

Grand Restaurant
21. 10. 2016
Poslední Mňam Tour do Katalánska vypukne již tento čtvrtek! A co nás čeká? Tak například rozeznat hovězí tatarák od rajčatového - receptura slavných bratří Adrià nám pěkně zamotá hlavu:)
Grand Restaurant
18. 10. 2016

Tahle ředkvička už patří zpět přírodě. Červíci na mém malém záhonu se nemají špatně. "Zero-Waste" ;-)))

Grand Restaurant
14. 10. 2016

Zajíc nebo medvěd ze zátek od piva? Materiálu se meze nekladou - zátky dostaly "nový život" a zdobí prestižní galerii!

Grand Restaurant
11. 10. 2016
Studená tomatová polévka inspirovaná kultovním surrealistickým filmem Dalího a Buñuela: Andaluský pes. Jde o šílený záběr - řez okem. Znalci filmu jistě tuto gastronomickou nadsázku "přečtou".
Grand Restaurant
07. 10. 2016

V brněnském KOISHI se šéfkuchař vždy snaží zpracovat celou surovinu beze zbytku! Takhle vypadal jeho lehce zauzený pstruh s chipsy z vlastní kůže a usmaženými šupinkami. Doprovázel ho tartar z řepy, pyré z odřezků a lehká majonéza s citronem, jejímž základem byl vývar z rybích kostí.

Grand Restaurant
04. 10. 2016
Pár knedlíčků na přidání? Ach ta romantika středoevropské (Bavorsko, Česko) kuchyně!
Grand Restaurant
30. 09. 2016

Pavel Maurer se kompostování nebojí! Na Moravě se jako malý všechno naučil od své maminky a babičky. Není to zas tak složité a zahradu k tomu nepotřebujete - kompostovat můžete klidně i na balkoně v paneláku! Kokoza vám poradí jak!!!

Grand Restaurant
27. 09. 2016
Růže byly v minulosti vysazovány u vinohradů jako přírodní indikátor případných "nemocí" révy vinné. Dnes jsou to především estetické doplňky vinic. Potěší.
Grand Restaurant
22. 09. 2016
Zázračná juka! Zbavuje tělo jedovatých látek, přispívá k dokonalejšímu vstřebávání živin, zlepšuje trávení, posiluje a reguluje vyměšovací procesy. Dá se připravit na nespočet způsobů a chutná skvěle:)
Grand Restaurant
20. 09. 2016

Müller Thurgau "dortík" z vinných slupek o průměru půl metru lisovali o víkendu na vinobraní na Pražském hradě. Mošt byl vynikající, nálada také!

Grand Restaurant
16. 09. 2016

Je libo partičku fotbálku přímo u stolu? V restauracích DC krále se španělskými kořeny - chefa José Andrése - se v pauze, kdy čekáte na objednávku, nikdy nenudíte!

Grand Restaurant
13. 09. 2016

I staré záclony a noční košile používají vinaři, aby vyplašili špačky, brousící si zobáčky na jejich úrodu!

Grand Restaurant
09. 09. 2016

To, že vám jablíčka ze zahrady brzy shnijí, je rozhodně správně! Je to totiž důkaz, že nejsou nijak chemicky ošetřena. Jíst už se sice nedají, ale stále je můžete hodit na kompost:)

Grand Restaurant
06. 09. 2016

Tak už tu máme vinobraní za dveřmi. Špačci a jiní drozdi budou mít "po ptákách"!



 
Polovina z toho, co sníme, udržuje naživu nás, druhá polovina lékaře.
Staroegyptské přísloví
Top