Mňam Tour

Nekonečná kulinářská „odyssea“ stále pokračuje a my s Vámi nepřetržitě sdílíme naše týdenní „úlovky“ v Čechách i za hranicemi! Jsou to naše osobní zážitky z nevšedních restaurací, lokálních trhů, nočních barů, cukráren, kaváren i jen tak z ulice. Kdo ví, jestli se právě Vy nedáte zlákat a nepojedete si to s námi nakonec zažít na vlastní kůži!

15.1. - 28.2. 2017 proběhne VIII. ročník Grand Restaurant Festivalu po celé ČR! Kupte vašim milým originální dárek!!!


Máte chuť? - Napište na anna@grand-restaurant.cz

 
MnamTour Mnam Tour
Grand Restaurant
15. 04. 2016

Letošní příbory na Prague Food Festivalu budou kompostovatelné, pružné a pevné! Jsou vyrobené z lisovaných přebytků vzniklých při zpracování cukrové třtiny a obilnin. Za vhodných podmínek je doba rozložitelnosti 100 až 180 dní. Velké díky obalynajidlo.cz!

Grand Restaurant
12. 04. 2016
3 paprikové studené omáčky. Žlutá, červená, zelená. Jak jednoduchá a chatná příloha k rybě! (Hostaria, Praha 2)
Grand Restaurant
08. 04. 2016

Pražský hrad, 4 hektary, 44 stánků, 18.000 návštěvníků: X. jubilejní ročník největší gastronomické události proběhne 27.5.-29.5.2016. Vstupenky jsou již týden v předprodeji, tak neváhejte a zajistěte si svůj vstup za zvýhodněnou cenu! 

Grand Restaurant
05. 04. 2016
Jaro a trochu i zachvěvy léta jsou tady!
Grand Restaurant
31. 03. 2016

Jak si poradila s taste-waste receptem nejlepší restaurace r. 2016 v Grand Restaurant?: Chipsy z kůže lososa, omáčka ze zbytků oškrábaných z kostí, tataráček z mastné pupeční části lososa, pěna z lososových odřezků, ozdobeno salátkem z oškrábané bílé ředkve.

Grand Restaurant
29. 03. 2016
U Trojského zámku uz se jaro chystá. Snad budou třešně sladké jako loni.
Grand Restaurant
24. 03. 2016
I z ošklivých věcí můžeme udělat krásné! Tak jako se toho ujali v Muzeu Čokolády a Marcipánu v Táboře:)
Grand Restaurant
19. 03. 2016

Máte v lednici povadlý lilek nebo celer? Příliš měkkou dýni nebo avokádo? Nevyhazujte je! Rozmixujte je s trochou koření a jogurtu a udělejte si z nich lahodné dipy jako předkrm či přílohu:)

Grand Restaurant
15. 03. 2016
Dortíky? Ba ne, to jsou bio mýdla, jen trochu gastronomicky designované!
Grand Restaurant
11. 03. 2016

V posledních 2 letech se v ČR uskutečnilo několik průzkumů veřejného mínění a několik faktů se opakuje: k plýtvání potravinami se přiznávají hlavně mladí a vyhazuje se především pečivo, ovoce a zelenina. Zachraň jídlo analyzovalo výzkumy agentur IPSOS, CVVM a Simply5 a vybralo z nich 8 informací, které stojí za pozornost. Čtěte zde! 

Grand Restaurant
07. 03. 2016
To není žádný dort, ale voskové svíčkové "srdce pro Václava Havla"...
Grand Restaurant
04. 03. 2016
V Livignu, na horské farmě La Tresenda, se můžete projet na lamě nebo si koupit gastronomická eko-mýdla v podobě lízátek či dortíků:)
Grand Restaurant
01. 03. 2016

Japonska kuchyne casto pouziva na prach rozemlete rybi kosti jako jemnou ingredienci, kterou v nejruznejsich variantach dochucuji pokrmy.

Grand Restaurant
26. 02. 2016

Co s použitými lžičkami? Newejstujte! Dejte jim nový život:)

Grand Restaurant
23. 02. 2016
Opravdovy nefalsovany soulet ochutnate v cele republice pouze v hotelu Tanzberg v Mikulove. Fazolky nakladane 2-3 dny ve slane vode, kroupy, cesnek, kachnicka...vse jak ma byt!
Grand Restaurant
19. 02. 2016

„To, co zbylo ze včerejška“ aneb chips z hovězí šlachy od vlastního řezníka, kukuřičného pyré z vypasírovaných slupek a lístky čerstvé majoránky, kterou bylo třeba zpracovat.

Grand Restaurant
16. 02. 2016
Takhle oteviraji a serviruji vino v tirolskem OtzTalu na biofarme ve 2.350 m nadmorske vysce
Grand Restaurant
12. 02. 2016

V září roku 2015 vařila iniciativa Zachraň jídlo u Národního divadla tzv. Křivou polévku, jejíž hlavní ingrediencí byla neestetická zelenina. Tato zelenina je pro obchody málo lákavá, protože ji podle nich zákazníci nechtějí, a proto by se na stůl k lidem nikdy nedostala. Rozdalo se všech 2000 porcí a happening splnil svůj účel!

Grand Restaurant
09. 02. 2016

Grand Restaurant Festival v duchu Taste-Waste: Taštička plněná zeleninou a seitanem (rostlinná bílkovina) s omáčkou z pečených paprik a se smaženými bramborovými slupkami.

Grand Restaurant
05. 02. 2016

Toto není nejlepší způsob jak se zbavit tvrdého pečiva. Tipů je spoustu: rozpéci s trochou másla či olivového oleje, romočit + "vyždímat" a použít k zahuštění polévek, na strouhanku, nádivku, žemlovku, pro domácí zvířata...



 
Polovina z toho, co sníme, udržuje naživu nás, druhá polovina lékaře.
Staroegyptské přísloví
Top