Mňam Tour

Nekonečná kulinářská „odyssea“ stále pokračuje a my s Vámi nepřetržitě sdílíme naše týdenní „úlovky“ v Čechách i za hranicemi! Jsou to naše osobní zážitky z nevšedních restaurací, lokálních trhů, nočních barů, cukráren, kaváren i jen tak z ulice. Kdo ví, jestli se právě Vy nedáte zlákat a nepojedete si to s námi nakonec zažít na vlastní kůži!

15.1. - 28.2. 2017 proběhne VIII. ročník Grand Restaurant Festivalu po celé ČR! Kupte vašim milým originální dárek!!!


Máte chuť? - Napište na anna@grand-restaurant.cz

 
MnamTour Mnam Tour
Grand Restaurant
01. 03. 2016

Japonska kuchyne casto pouziva na prach rozemlete rybi kosti jako jemnou ingredienci, kterou v nejruznejsich variantach dochucuji pokrmy.

Grand Restaurant
26. 02. 2016

Co s použitými lžičkami? Newejstujte! Dejte jim nový život:)

Grand Restaurant
23. 02. 2016
Opravdovy nefalsovany soulet ochutnate v cele republice pouze v hotelu Tanzberg v Mikulove. Fazolky nakladane 2-3 dny ve slane vode, kroupy, cesnek, kachnicka...vse jak ma byt!
Grand Restaurant
19. 02. 2016

„To, co zbylo ze včerejška“ aneb chips z hovězí šlachy od vlastního řezníka, kukuřičného pyré z vypasírovaných slupek a lístky čerstvé majoránky, kterou bylo třeba zpracovat.

Grand Restaurant
16. 02. 2016
Takhle oteviraji a serviruji vino v tirolskem OtzTalu na biofarme ve 2.350 m nadmorske vysce
Grand Restaurant
12. 02. 2016

V září roku 2015 vařila iniciativa Zachraň jídlo u Národního divadla tzv. Křivou polévku, jejíž hlavní ingrediencí byla neestetická zelenina. Tato zelenina je pro obchody málo lákavá, protože ji podle nich zákazníci nechtějí, a proto by se na stůl k lidem nikdy nedostala. Rozdalo se všech 2000 porcí a happening splnil svůj účel!

Grand Restaurant
09. 02. 2016

Grand Restaurant Festival v duchu Taste-Waste: Taštička plněná zeleninou a seitanem (rostlinná bílkovina) s omáčkou z pečených paprik a se smaženými bramborovými slupkami.

Grand Restaurant
05. 02. 2016

Toto není nejlepší způsob jak se zbavit tvrdého pečiva. Tipů je spoustu: rozpéci s trochou másla či olivového oleje, romočit + "vyždímat" a použít k zahuštění polévek, na strouhanku, nádivku, žemlovku, pro domácí zvířata...

Grand Restaurant
02. 02. 2016
Stačí tak málo: 3-4 druhy pečiva, bylinkové máslo jako součást stolování. Potêší a restauraci zas až tolik nezatíží. Chateau St. Havel
Grand Restaurant
29. 01. 2016

Mražená pralinka ze zbytků nastrouhané žluté mrkve (to, co zbylo z přípravy fresh džusu), zalitá čajem ze slupek z přezrálých rajčat. Vše je 100% přírodní, bez přídavku soli, cukru, či jakéhokoliv dochucovadla. Tak chutná taste-waste.

Grand Restaurant
25. 01. 2016
Menu restaurace 20 m pred prazskou ZOO. Nase zviratka, tedy ta ziva, jsou navstevovana v zime predevsim Slovany.
Grand Restaurant
22. 01. 2016

Co uděláte, když přijdete z nákupu? Nahrnete vše bezmyšlenkovitě do lednice? Pozor na to, některé druhy zeleniny a ovoce tam nepatří, protože rychleji podléhají zkáze v zimě. Jsou to třeba okurky, rajčata nebo banány. Více se dozvíte v rozhovoru s organizací Zachraň jídlo, který vznikl v rámci projektu Nejsem plýtvák.

Grand Restaurant
19. 01. 2016
Podlozka (sklo, kamen, bridlice) pod pribor, kdyz si jej vybalite z ubrousku. Detail, ktery potesi a ma smysl. Restaurant MG u Ml. Boleslavi
Grand Restaurant
15. 01. 2016

Zeď z korků od vína? Wine not?;)

Grand Restaurant
12. 01. 2016

Jeden ze 3 degustačních chodů podávaný v ostravském Bamboo v rámci nadcházejícího Grand Restaurant Festivalu. Candát, zelenina - a to černé není „pozdrav z šachty“, ale pečená polenta se sépiovým inkoustem!

Grand Restaurant
09. 01. 2016

Ruční výroba, bez konzervantů a barviv, méně tuku a cukru a přesto báječné! Kromě donutů dělají třeba také kakaové špagety nebo čokoládovou tlačenku. Tajemství této cukrárny znají účastníci naší katalánské Mňam Tour:) Mňam Tour

Grand Restaurant
05. 01. 2016
Foie gras kachnička, jablková paštika, kozí sýr se sušenou papájou...i rychlý oběd za studena může být originální!:)
Grand Restaurant
02. 01. 2016
"Varime lepsi kafe nez George Clooney"...napis na dverich jedne barcelonske kavarny. Odpovedi je o par kroku dal obri kavova kapsle Nespresso ve stylu Gaudí.
Grand Restaurant
29. 12. 2015

Málokdo ví, že jsou plody opuncie jedlé. Dužina je sladká a sťavnatá s chutí tropického ovoce. Váže na sebe tuky, takže je to skvělá volba pro "povánoční odtučňovací kůru":) Ale pozor na trny!

Grand Restaurant
26. 12. 2015

Stromeček z uschlých větviček? Proč ne?



 
Až budou obsluhovat roboti, bude vhodné je na chvíli vypnout.
Anonym
Top