Mňam Tour

Nekonečná kulinářská „odyssea“ stále pokračuje a my s Vámi nepřetržitě sdílíme naše týdenní „úlovky“ v Čechách i za hranicemi! Jsou to naše osobní zážitky z nevšedních restaurací, lokálních trhů, nočních barů, cukráren, kaváren i jen tak z ulice. Kdo ví, jestli se právě Vy nedáte zlákat a nepojedete si to s námi nakonec zažít na vlastní kůži!


Máte chuť? - Napište na anna@grand-restaurant.cz

 
MnamTour Mnam Tour
Grand Restaurant
01. 12. 2015
PŘEDPRODEJ ZAHÁJEN OD 1.12. NA WWW.GRANDRESTAURANTFESTIVAL.CZ !
Grand Restaurant
01. 12. 2015
V barcelonském podniku Surya stojí psáno na dveřích: Indian Street Food & Drinks. Jestli je v indických ulicích obvyklé pikantní mojito s mangovým chutney, to nevím, ale návštěva rozhodně stojí za to!
Grand Restaurant
27. 11. 2015

Mnoho věcí kolem nás může mít i "druhý" život, být užitečné, recyklované a ne prostě jen odhozené do koše. Taste-Waste na našem webu vám řekne víc.

Grand Restaurant
24. 11. 2015

V Barceloně občas vaří chef přezdívaný "šéfkuchař moře": prosadil si plankton k lidské konzumaci, peče ryby na olivových peckách a dělá 100% mořské uzeniny. Jeho mistrovské degustační menu jsme ochutnali během Mňam Tour 2015!

Grand Restaurant
20. 11. 2015
Spunty z kokrkoveho dubu. Jsou cim dal drazsi, kratsi a tez kvalita a hustota je ruzna. Mozna jste jiz potkali vina se sklenenym uzaverem. Kdo vi co jeste bude?
Grand Restaurant
17. 11. 2015
Jednou z největších pochoutek v barcelonské restauraci L´eggs je morková kost s krepelčími vajíčky a fenyklem. Jak uz napovídá název podniku - tady dělají vejce na 50 způsobů!
Grand Restaurant
13. 11. 2015
Podzim, orechy, jablicka, ranni mlhy a barevne stromy a diky Bohu i nektere kvetiny.
Grand Restaurant
13. 11. 2015

Nejprestižnější a nejobávanější sommeliéři doporučují 893 nejlepších domácích vín. Více na www.w-d.cz/pruvodce/

Grand Restaurant
10. 11. 2015
Věděli jste, že španělská studená rajčatová polévka gazpacho vznikla na základě 3 předchůdců? Prvním je luštěninová mazamorra arabského původu, dále česnekovo-mandlové ajoblanco (na obrázku) a pak teprve s příchodem rajčat hutné salmorejo, ze kterého později vznikla lehká letní obdoba gazpacho
Grand Restaurant
06. 11. 2015
Uz mate shrabane listi? Nekdy je lepsi jej ponechat na trave a ono se pres zimu vstreba. Ale ne to orechove, to je nutne vzdy odklidit nebo zahubi vse po sebou.
Grand Restaurant
03. 11. 2015
Ujíždíte na "smradlavých" sýrech? Tak tohle je jedna z největších španělských lahůdek pocházející z D.O.P. Extremadura. Vyrábí se ze syrového ovčího mléka a zraje minimálně 2 měsíce, uvnitř je téměř tekutý, hmmm...
Grand Restaurant
30. 10. 2015
Vinobrani uz je vetsinou za nami. Vinari predpovidaji - dobry rocnik. Tak drzime palce.
Grand Restaurant
27. 10. 2015
Máte rádi "sýrový dort"? A víte, že si jej můžete připravit na nespočet způsobů? Zkuste třeba nahradit klasickou Philadelphii či tvaroh italským "mascarpone" nebo řeckým jogurtem, kefírem, bílou čokoládou... Zdravější varianta se dá udělat s celozrnnou moukou, třtinovým cukrem a biosušenkami
Grand Restaurant
23. 10. 2015
I moje zahrada se pripravuje na dýňovou polévku intenzivneji nez na Halloween
Grand Restaurant
20. 10. 2015
Není pivo jako pivo. Některá by se dala snadno poplést s vínem či nějakým likérem. To naše - české - je ale stejně nejlepší:)
Grand Restaurant
16. 10. 2015
Čokoládová tlačenka. Proč ne?
Grand Restaurant
13. 10. 2015
Jak poznat čerstvost? - Řiďte se všemi smysly! Příliš mořské vůně nebývá dobrým znamením, ryba by měla být lesklá, pevná, pružná na dotek a hodně prozradí i její oči
Grand Restaurant
09. 10. 2015
Nejen "tekouci cas", ale i "tekouci příbor" namaloval mistr surrealismu Salvador Dalí.
Grand Restaurant
06. 10. 2015
Stále větším trendem je v poslední době peruánská kuchyně. Její fusion s japonskou neboli "nikkei" uz asi znáte, ale říká vám něco i "chifa"? To je totiž zase propojení s čínskou kuchyní a opravdu to stojí za to!
Grand Restaurant
02. 10. 2015
Az si nekdy date jamon (iberskou sunku) nikdy s cervenym vinem! Champagne, cava, sekt a nebo velmi suche bile sherry. To je nejvhodnejsi parovani.


 
Uvést dívku do noblesního restaurantu – to je dobrý začátek romantického příběhu.
Anonym
Top