Zahraničí

Milí gastronauti,
na rok 2016 máme naplánovány celkem 4 exklusivní Mňam Tour do Katalánska s Pavlem Maurerem:
5.5.-9.5.2016 (uskutečněno)
2.6.-6.6.2016 (
uskutečněno)
27.10.-31.10.2016 (několik posledních volných míst, uzávěrka přihlášek 7.8.2016)

Počet osob je v rámci naší flosofie omezen, takže v případě zájmu hned pište na emailovou adresu anna@grand-restaurant.cz



Soukromé video jednoho z účastníků květnové Mňam Tour do Katalánska
 
 

Katalánsko


V roce 2016 nás čeká několik unikátních výprav s Pavlem Maurerem (4 města za 5 dní) do oblasti proslulé nejen gastronomií, ale také uměleckými velikány jako Salvador Dalí, Antoni Gaudí či Joan Miró, které samozřejmě nenecháme bez povšimnutí. Navštívíme nejen proslulou Barcelonu, ale také provincii Girona, divočejší avšak neméně významnou katalánskou provinicii, která se mimo jiné v současnosti pyšní nejlepší restaurací na světě.

Můžete se těšit na michelinské hvězdy, ale i zapadlé tradiční tapas bary či přímořské domácí hospůdky. Zažijeme typickou atmosféru místních trhů, ochutnáme nezapomenutelné domácí “donuty" v jedné z nejoblíbenějších barcelonských cukráren, probádáme městečko, kde se narodil největší světový reprezentant surrealismu a navštívíme historické vinařství s nutnou degustací. Jen pár kilometrů od hranic s Francií na některé z nás čeká 30 chodů, jež nám připraví chef, kterého “vychovala” dnes již kultovní El Bulli. Při troše štěstí uvidíme i tradiční katalánské umění - tzv. “lidské věže”. To vše za neustálé přítomnosti nádherných pláží na Costa Brava.

Pro milovníky sportu se pokusíme zprostředkovat vstupenky na fotbalové či basketbalové utkání světoznámého klubu FC Barcelona!

Mňam Tour pořádáme v termínech 5.5.-9.5.2016, 2.6.-6.6.2016 a 27.10.-31.10.2016. Zprostředkováváme ubytování a dopravu, a to letecky přímým spojem (Praha-Barcelona) a na místě pak soukromým autobusem. Tyto gastronomické výpravy proběhnou již tradičně v doprovodu Pavla Maurera a jeho dcery Anny, která ve Španělsku již několik let žije, výlety organizuje a současně zajišťuje tlumočení.
 
V PŘÍPADĚ VAŠEHO ZÁJMU O PŘEDBĚŽNOU REZERVACI NAPIŠTE NA:
anna@grand-restaurant.cz
 
Typické tapas v podobě oblíbených galicijských papriček, u kterých nikdy nevíte, která bude pálit: "Los pimientos de Padrón, uns pican e outros non". Čerstvě ulovená chobotnička z místních útesů, co víc si může člověk přát.



 
Mušle sv. Jakuba v podniku s velmi originálním konceptem - veškeré pokrmy se podávaji v syrové podobě. Ústřice buď milujete nebo nenávidíte.



 
Co teď nejvíc letí? "Zpátky ke kořenům" aneb k tomu, jak se stravovali naši prapředkové. Olivy vám nabídnou všude a ke všemu, a to ať už v pevné nebo v tekuté podobě. Vždyť Španělsko je taky největším producentem olivového oleje na světě.



 
Objevili jsme pár malých katalánských městeček, které skrývají velké gastronomické poklady. Výhled z hotelového pokoje vybízí k rannímu osvěžení v moři či krátké procházce v blízkém národním parku, ještě před snídaní.



 
Jedna z Top10 trendy barcelonských restaurací - doslova jsme povečeřeli mořské dno. Samozřejmě nechyběl ani "vilejš husokrký". Salvador Dalí je pro místní nekonečnou inspirací, a to i v gastronomii.



 
FC Barcelona a světově proslulý Camp Nou s kapacitou bezmála 100.000 diváků. Asijská kuchyně je v Barceloně na vysoké úrovni, proto je zde tolik vyhledávaná.



 
Někdy je težké rozeznat, kde končí gastronomie a začíná umění, alchymie, věda. "Mel i mató" - tradiční katalánský dezert z čerstvého sýra, medu a oříšků.



 
Takto vypadá avant-gardní kuchyně v jedné z malých rybářských vesniček kousek od francouzských hranic. Pavel Maurer miluje "gastronautické" zážitky, takže samozřejmě nebude chybět.



 
Věčně nedostavěná Sagrada Família. Božský Ferran Adrià výrazně ovlivnil katalánskou gastronomickou scénu.



 
Milovníci mořských plodů si tu přijdou na své. Všudypřítomný Gaudí, jehož kontroverzní díla nepřestávají překvapovat miliony návštěvníků Barcelony.



DALŠÍ FOTKY Z VÝPRAV



 
Popíjej staré víno, chceš-li vesele stárnout.
Latinské přísloví
Top