Zahraničí

Milí gastronauti,
letos se uskutečnily 3 exklusivní Mňam Tour do Katalánska s Pavlem Maurerem a jeho dcerou Annou:
5.5.-9.5.2016
2.6.-6.6.2016

27.10.-31.10.2016

Na rok 2017 plánujeme další výjimečné destinace a gastronomické zážitky. Více info již brzy!!!

Počet osob je v rámci naší flosofie omezen, takže v případě zájmu hned pište na emailovou adresu anna@grand-restaurant.cz
 

Anna a Pavel 

Katalánsko


Typické tapas v podobě oblíbených galicijských papriček, u kterých nikdy nevíte, která bude pálit: "Los pimientos de Padrón, uns pican e outros non". Čerstvě ulovená chobotnička z místních útesů, co víc si může člověk přát.



 
Mušle sv. Jakuba v podniku s velmi originálním konceptem - veškeré pokrmy se podávaji v syrové podobě. Ústřice buď milujete nebo nenávidíte.



 
Co teď nejvíc letí? "Zpátky ke kořenům" aneb k tomu, jak se stravovali naši prapředkové. Olivy vám nabídnou všude a ke všemu, a to ať už v pevné nebo v tekuté podobě. Vždyť Španělsko je taky největším producentem olivového oleje na světě.



 
Objevili jsme pár malých katalánských městeček, které skrývají velké gastronomické poklady. Výhled z hotelového pokoje vybízí k rannímu osvěžení v moři či krátké procházce v blízkém národním parku, ještě před snídaní.



 
Jedna z Top10 trendy barcelonských restaurací - doslova jsme povečeřeli mořské dno. Samozřejmě nechyběl ani "vilejš husokrký". Salvador Dalí je pro místní nekonečnou inspirací, a to i v gastronomii.



 
FC Barcelona a světově proslulý Camp Nou s kapacitou bezmála 100.000 diváků. Asijská kuchyně je v Barceloně na vysoké úrovni, proto je zde tolik vyhledávaná.



 
Někdy je težké rozeznat, kde končí gastronomie a začíná umění, alchymie, věda. "Mel i mató" - tradiční katalánský dezert z čerstvého sýra, medu a oříšků.



 
Takto vypadá avant-gardní kuchyně v jedné z malých rybářských vesniček kousek od francouzských hranic. Pavel Maurer miluje "gastronautické" zážitky, takže samozřejmě nebude chybět.



 
Věčně nedostavěná Sagrada Família. Božský Ferran Adrià výrazně ovlivnil katalánskou gastronomickou scénu.



 
Milovníci mořských plodů si tu přijdou na své. Všudypřítomný Gaudí, jehož kontroverzní díla nepřestávají překvapovat miliony návštěvníků Barcelony.



DALŠÍ FOTKY Z VÝPRAV



 
Ze všech lásek nejupřímnější je láska k jídlu.
George Bernard Shaw
Top