Mňam Tour

Nekonečná kulinářská „odyssea“ stále pokračuje a my s Vámi nepřetržitě sdílíme naše týdenní „úlovky“ v Čechách i za hranicemi! Jsou to naše osobní zážitky z nevšedních restaurací, lokálních trhů, nočních barů, cukráren, kaváren i jen tak z ulice. Kdo ví, jestli se právě Vy nedáte zlákat a nepojedete si to s námi nakonec zažít na vlastní kůži!

Máte chuť? - Napište na anna@grand-restaurant.cz

 1. PROSINCE 2017 BUDE ZAHÁJEN PŘEDPRODEJ NA GRAND RESTAURANT FESTIVAL! TÉMA: SUPERFOOD

 
MnamTour Mnam Tour
Grand Restaurant
04. 07. 2017
Hned před vchodem do pražské ZOO v Troji nabízí zdejší hospoda lokální surovinu. Tak to má být! Lesů křovin je tu na Prahu dost.
Grand Restaurant
30. 06. 2017

To je tak krásné, když někdo dává věcem druhý život. A navíc když to ještě tak úžasně vypadá - jako třeba tahle kabelka vyhotovená ze záchranných pásů!

Grand Restaurant
27. 06. 2017
Někdy se i ten obyčejný páreček dokáže hezky usmát..
Grand Restaurant
23. 06. 2017

Co uvařit k obědu? Koukněte se nejdřív do lednice a zpracujte zbytky! Často vás to dožene k úžasným kombinacím a neobvyklým chutím! Buďte nápadití a neplýtvejte.

Grand Restaurant
20. 06. 2017
Ach, ty rajský - to je taková dobrota, když chutnají skutečně jako rajčata...
Grand Restaurant
13. 06. 2017
Jako dezert - miska s vodou a třešně srdcovky v ní. Jak prosté, chutné a osvěžující.
Grand Restaurant
10. 06. 2017

První Mňam Tour s Pavlem Maurerem do USA plánujeme na listopad. Zbývá už jen pár posledních volných míst. Pojeďte s námi objevovat nová místa a nepoznané chutě!

Grand Restaurant
01. 06. 2017

Chlebíčky jsou tou nejvděčnější možností, jak zpracovat nevyužité suroviny z předešlého dne - variací je totiž tisíce a vaší kreativitě se nekladou žádné meze!

Grand Restaurant
26. 05. 2017
Monika a Pavel Maurerovi vás ze srdce zvou na Prague Food Festival! 26.-28. května na Vyšehradě:)
Grand Restaurant
23. 05. 2017

Tohle všechno jsou zbylé obaly po krátkém nevelkém obědě na dálnici pro pouhé 2 osoby. Jediné, co lze znovu použít je plastový podtác...

Grand Restaurant
19. 05. 2017

Dříve se jim přezdívalo všelék. Mají úžasné účinky na trávení a imunitu, pomáhají při bolestech a nachlazení, jsou bohatým antioxidantem a právě teď mnohým z nás rostou na zahradě - ano, zase ty sedmikrásky. Tak je neposekejte, raději s nimi zdobte pokrmy!

Grand Restaurant
16. 05. 2017
Stačí jen najít nějakou louku a posbírat kytky a plevel a divoké byliny a osvěžit svůj salát nebo polévku
Grand Restaurant
12. 05. 2017

Je třeba začít od dětí! A v pražské Stromovce to vzali za správný konec - udělali bohatý zábavný program pro naše nejmenší a k tomu osvětu v oblasti šetření naší planety. Mimo jiné děti informovali i o bioodpadu, elektroodpadu či třídění barevného skla. Palec nahoru!

Grand Restaurant
08. 05. 2017
Kopřivy už jsou v plném květu. Rostou na kdejakém rumišti, jsou zdarma a jsou skvělé do čaje, do salátu i do sekané.
Grand Restaurant
04. 05. 2017

Grilovací sezóna se blíží - mějte fantazii! My jsme si udělali burgery "co dům dal": tu zbytek hořčice, tam lžička pesta, okurčička a cibulka z předešlého dne, trocha potlučených rajčátek a do masa hluchavky, co jsme nasbírali při procházce kolem vody:)

Grand Restaurant
02. 05. 2017
V některých restauracích vám nabídnou místo příboru laboratorní nástroje. Samotné pokrmy pak občas bývají hodně z jiného světa...
Grand Restaurant
28. 04. 2017

Také často hledáte "tu správnou" vázu? - Udělejte si vlastní a ještě při tom recyklujte a chraňte planetu!

Grand Restaurant
25. 04. 2017
Prague Food Festival představí i řadu delikates! Šnečí pochoutky, husí játra, pralinky a nevšední druhy čokolád, hummus princess, italskou zmrzlinu, žitné dobroty, tradiční i netradiční sýry a paštiky, orientální oříšky a sušené ovoce... Tak už máte vstupenku? / Prague Food Festival - gastronomic event of the year! Have you bought your ticket already?
Grand Restaurant
25. 04. 2017
Vivat Hoffmeisterům v umění i v gastronomii.
Grand Restaurant
21. 04. 2017

Z odpadu umělecké dílo! Kreativní Katalánci vytvořili v zapadlé rybářské restauraci dekoraci na stůl z prázdných lastur a korků od vína. Voilà!



 
S láskou je tomu jako s jídlem - když má člověk velké oči, pustí se do toho, ale dlouho nevydrží.
Antoine-Francois Callet
Top