Mňam Tour

Nekonečná kulinářská „odyssea“ stále pokračuje a my s Vámi nepřetržitě sdílíme naše týdenní „úlovky“ v Čechách i za hranicemi! Jsou to naše osobní zážitky z nevšedních restaurací, lokálních trhů, nočních barů, cukráren, kaváren i jen tak z ulice. Kdo ví, jestli se právě Vy nedáte zlákat a nepojedete si to s námi nakonec zažít na vlastní kůži!

Máte chuť? - Napište na anna@grand-restaurant.cz

 1. PROSINCE 2017 BUDE ZAHÁJEN PŘEDPRODEJ NA GRAND RESTAURANT FESTIVAL! TÉMA: SUPERFOOD

 
MnamTour Mnam Tour
Grand Restaurant
14. 02. 2017
Není nad to, když v měsících, které mají ve svém jménu písmeno "r" svítí tohle sluníčko. (Napr. FebRuary, MaRch, ApRil...)
Grand Restaurant
10. 02. 2017

NBA či NHL berou Američané jako jednu velkou "žranici". Často přes hory hot dogů a piv ani není vidět zápas. Vědci prokázali, že člověk sní mnohem víc, když se místo jídla soustředí na něco jiného a za velkou louží jsou toho důkazem. Jedí za chůze, v kině, při práci i na sportovních utkáních. Obezita je tam jednou z nejrozšířenějších příčin smrti.

Grand Restaurant
07. 02. 2017
Čerstvé ústřice nebo telecí řízek dnes nabízí karlovarská slavná Embassy. Jedli tu i Michael Douglas či Mia Farrow a další významní hosté filmového festivalu. V těchto dnech je na kolonádě ale klidněji.
Grand Restaurant
02. 02. 2017

V roce 1942 vybízely americké billboardy k uchovávání přepáleného tuku. Sloužil k výrobě výbušnin a kulometů. V takovém případě je ale možná lepší plýtvat.

Grand Restaurant
31. 01. 2017
Jaký to krásný jazyk je ten náš češtin!
Grand Restaurant
27. 01. 2017

Umělci vytvořili "mořské dno" z materiálů, kterých je v moři plno, avšak do něj rozhodně nepatří: plastové lahve, odpadky, staré boty, víčka a mnoho dalšího! Chtějí tak přimět lidi k zamyšlení.

Grand Restaurant
24. 01. 2017
Stačí tak málo, třeba jen půlka korku jako podložka pod příbor a nemusí se pokladat přímo na stůl to co si pak dáváme do pusy...
Grand Restaurant
20. 01. 2017

Tak takhle vypadá konzumní společnost! Přes 30 druhů koly na výběr a stovky dalších nápojů vám "načepuje" automat v americkém multikině. Opravdu toho potřebujeme tolik?!

Grand Restaurant
17. 01. 2017
Tomu říkám pochopení "Baroka na talíři" v mezinárodních souvislostech! Zelňačka podle chefa Viktorina z Brněnského Rynku: Maďarská paprika, tuřanské zelí, italská salsiccia a francouzský crème fraîche...
Grand Restaurant
13. 01. 2017

Tento ubrousek byl vyroben ze 100% recyklovaného materiálu. V minulosti to mohl být prohraný lístek na loterii nebo otravný manuál na sestavení nábytku. Alespoň to se na něm píše:)

Grand Restaurant
10. 01. 2017

Japonská gastronomie má mnoho skrytých významů a poselství. Každý pokrm v sobě ukrývá nějaký vzkaz nebo ponaučení. Tady opravdu jíme nejdříve očima...

Grand Restaurant
06. 01. 2017

Michelinská La Degustation Bohême Bourgeoise také umí vařit ze zbytků! Smažená vepřová kůže, pyré z kysaného zelí, maldonská sůl a luční bylinky. Voilà!

Grand Restaurant
03. 01. 2017
Jako bonmot je to pěkné, ale teď po vánocích? Raději méně cukrů a více vitaminu C, více pohybu a třeba bude "life longer"...
Grand Restaurant
30. 12. 2016

Takhle to dopadne, když si v Americe objednáte dezert. Dostanete třípatrový mrkvový dort, ze kterého by se najedla celá rodina. A nejen to, v supermarketech je vždy výhodnější kupovat XXL mléka a vůbec všechny ostatní potraviny v maxi-velikostech. Systém vás nutí buď k přejídání nebo k plýtvání:(

Grand Restaurant
27. 12. 2016
Kapra, řízek, latkes nebo šoulet. Ať si dá každý podle svého gusta co chce. Ale všeho s mírou.
Grand Restaurant
26. 12. 2016
Na našem romantickém "Staromáku" jsou prý nejkrásnější vánoční trhy v Evropě. Na své si přijdou i milovníci vepřového na rožni!
Grand Restaurant
20. 12. 2016
Vánoční trhy na pražském Staromáku prý patří k nejkrásnějším v Evropě. Určitě potěší i milovníky vepřového na rožni! Náš apetit se nezapře...
Grand Restaurant
15. 12. 2016

V tak trochu hipsterském podniku Eska rozbité nádobí nevyhazují. Naopak. Součástí jejich image je záměrně na nich podávat třeba malé "amuse bouche". Proč ne?!:)

Grand Restaurant
13. 12. 2016
Prosinec (December) má v sobě písmenko "r" tolik důležité pro kvalitu ústřic. Sézóna je v plném proudu!
Grand Restaurant
08. 12. 2016

Berlínská restaurace "Beze zbytku šťastný" doslova praská ve švech. A to se tady vaří výhradně ze surovin na hranici expirace, zbytků, odkrojků a "ošklivé" zeleniny. Tříchodové menu vás tady přijde na nějakých 20€ a je to opravdový kulinářský požitek!



 
S láskou je tomu jako s jídlem - když má člověk velké oči, pustí se do toho, ale dlouho nevydrží.
Antoine-Francois Callet
Top